Waarom kiezen voor WordPress?

16 september, 2014
en geplaatst in CMS , Internet , Websites , WordPress

Monsu werkt al jaren met het WordPress CMS binnen haar projecten. Waarom hebben wij deze keuze gemaakt en waarom is de vraag naar dit CMS zo sterk gestegen? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Wij laten u zien dat WordPress al lang veel meer is dan alleen een blogging platform. Lees verder als je wilt weten waarom een WordPress website ook interessant kan zijn voor jouw bedrijfswebsite!

WordPress geeft ons als internetbureau de kans om flexibele websites te bouwen. Klanten kunnen hun website nu eenvoudig bijhouden, WordPress heeft namelijk een zeer lage leercurve.

wordpress-logo

WordPress toen en nu

In 2003 is WordPress begonnen als blogging CMS (content management systeem). Het CMS is opensource; toegankelijk voor iedereen en tevens aanpasbaar. Het is het meest gebruikte CMS van dit moment. WordPress heeft door haar toegankelijkheid heel veel ontwikkelingen doorgemaakt, het systeem is doorontwikkeld tot volwaardig beheersysteem voor websites van alle kalibers. De kracht van het CMS zit hem in de ‘core’ welke flink uitgebreid is. Vanuit de basis is het CMS veel meer gericht op het beheerbaar maken van websites. De WordPress community kent 100en ontwikkelaars welke actief samenwerken aan de doorontwikkeling van het CMS.

WordPress als CMS

Er zijn heel veel redenen te noemen welke de keuze voor het WordPress CMS begrijpelijk maken. Hieronder zie je een aantal van de belangrijkste eigenschappen van het CMS.

  • WordPress kent geen grenzen. Het CMS kan ingezet worden als beheersysteem voor een website maar bijvoorbeeld ook als webshop of intranet.
  • WordPress is ver doorontwikkeld, het CMS heeft veel bestaansrecht en zal nog een lange tijd blijven bestaan.
  • WordPress is een relatief veilig beheersysteem. Doordat de community groot is, worden eventuele veiligheidsproblemen snel opgespoord.
  • WordPress is gemakkelijk in gebruik. Iemand zonder ervaring met het CMS kan heel eenvoudig zijn of haar website bijhouden.
  • Het CMS is modulair, bij een uitbreiding van een website kan er gewoon doorontwikkeld worden op de bestaande installatie.

Verwarring bij de leek

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van WordPress. Men denkt dat een WordPress website opzetten een kwestie is van een template uitkiezen, installeren en de website is klaar. Dit geldt echter alleen voor mensen die eenvoudig een blog willen starten. Als internetbureau gebruiken wij WordPress puur en alleen als beheersysteem voor de klant. De maatwerk websites die wij uitwerken koppelen wij als het ware aan WordPress om zo de klant handvatten te geven om de website eenvoudig zelf bij te houden.

Zelf snel een vacature toevoegen? Blogartikelen publiceren of heel eenvoudig een database aan producten tonen op je website? WordPress maakt het op een toegankelijke manier mogelijk.

WordPress iets voor jou?

Ben je nog niet overtuigd van welk CMS te gaan gebruiken voor je nieuwe bedrijfswebsite? Overweeg dan zeker WordPress! Er zijn genoeg redenen waarom WordPress het meest populaire CMS is van dit moment. Bij vragen of opmerking omtrent WordPress kun je altijd bij ons terecht.

Wij zijn een partij gespecialiseerd in WordPress ontwikkeling, we laten je daarom graag zien wat WordPress voor jouw project kan betekenen! Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Deel je opmerking